onsdag 31 oktober 2012

Att alltid spela iskallt avvaktande

Efter Timrå-Luleå (1-0): Ännu en toppmatch av målvakten Daniel Bellissimo. Och ännu en toppmatch av hela laget, som orkar ha tålamodet att spela tätt och disciplinerat även på hemmaplan. Visst vill hemmapubliken helst se massor med mål, men om årets upplaga av Timrå IK bjuder upp till dans på hemmaplan har det alltförofta visat sig att det trillar in för många mål bakåt  än vad som producerats framåt.

Gårdagens match mot Luleå var ett talande bevis på att man lärt sig av detta, dvs inte tuta och köra och bjuda på skönspel, utan istället spela iskallt och vänta ut motståndarnas misstag. Nu gjorde Luleå exakt samma sak och därför blev det 0-0 efter full tid.

Luleå är också ett erkänt skickligt defensivt lag. Jag är övertygad om att Timrå kan plocka fler poäng mot mer offensiva lag, som kommer bjuda på misstag i sitt stångande mot laget. Detta har fungerat på bortaplan och det känns skönt att det finns tendenser nu att laget behärskar samma taktik på hemmaplan och att det ger resultat, visserligen denna gång via straffavgörande.

Morgondagens hemmamatch mot Brynäs blir riktigt intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar